Gezinsopstellingen

Iedereen op de juiste plek voor een solide basis van het gezin

Er is onrust. In jezelf en in je gezin. Je mist je eigen kracht en je wilt graag verandering inbrengen. Je voelt dat dat mogelijk is, maar goede voornemens en zoveelste pogingen hebben je tot nu toe nergens gebracht. Je voelt je steeds onzekerder worden. Het voortdurende twijfelen aan jezelf, het voortdurende overal aan moeten denken, de zorgen die je de hele tijd voelt… Je wordt er gek van. Je wilt de vrouw terugvinden die je al een tijd kwijt bent.

In het gezin spelen zich altijd onbewuste processen af. Misschien is het jongste kind erg zorgzaam van aard en neemt hij de verantwoordelijkheid van zijn zussen op zich. Of heeft een van de kinderen een te hoog verantwoordelijks gevoel. Door bewust te maken wat er precies binnen het gezin speelt, ontstaat er ruimte om opnieuw in verbinding met elkaar te komen.

Waar nodig 1

Wat is een gezinsopstelling?

Met een gezinsopstelling krijgen jullie inzicht in hoe ieder gezinslid zich voelt en creëer je ruimte voor rust. In een gezin is het van groot belang dat iedereen op de juiste plek staat. Elk gezinslid heeft een eigen taak in het gezin; elkaars taak overnemen geeft onduidelijkheid en daardoor onrust in het gezin. Met een gezinsopstelling creëer je inzicht in de huidige orde en kun je, indien nodig, de wenselijke orde herstellen.

Na een korte informele kennismaking, mag ieder van jullie laten zien hoe hij/zij het gezin ervaart. Zelfs jonge kinderen worden uitgenodigd om hieraan mee te doen.
Elk lid van het gezin kiest een vloeranker met een eigen kleur. Ieder van jullie mag de ankers een keer leggen en daarmee aangeven hoe iedereen in het gezin staat, ten opzichte van elkaar. Van daaruit ga ik aan de slag met de informatie die daar tot stand is gebracht.

Het leggen van de ankers, opstelling genoemd, maakt het mogelijk om de orde in het gezin te herstellen. Het is heel krachtig om dit samen te doen: als ouders krijg je inzicht in hoe de kinderen zich in het gezin voelen en de kinderen voelen zich enorm serieus genomen.

Wanneer jullie komen om een bepaalde problematiek in het gezin te bespreken, kunnen we ook gaan kijken, werkend met de ankers, wat de functie van dat thema is in het gezin en wat ermee gedaan kan worden.

Nog maar heel weinig therapeuten in Nederland werken met deze methodiek. Kom ervaren hoe bijzonder het is!

Eenmalige Gezinsopstelling

Een eenmalige gezinsopstelling in Esbeek.

 

Met een gezinsopstelling krijgen jullie inzicht in hoe ieder gezinslid zich voelt en creëer je ruimte voor rust. In een gezin is het van groot belang dat iedereen op de juiste plek staat.

 

Doel: inzichten + rust in het gezin

 

 

€140,-

Gezinscoaching 4-maanden

3x consulten van 2 uur
Gezinsopstelling
Online follow up integratie na opstelling
Wekelijkse support via Whatsapp
Schriftelijk stappenplan

 

GRATIS: 1ste hulp videocall
Doel: inzichten + gezinsintegratie

 

€449,-

Waarom zou je voor een gezinsopstelling kiezen?

Terwijl het misschien niet je grootste doel is, brengt een gezinsopstelling altijd rust. Niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin.

Omdat het gevoel van een ieder in het gezin zichtbaar wordt gemaakt, is het niet meer nodig om te gissen naar welke gevoelens er zijn; er ontstaat duidelijkheid. Ook hoe hele jonge kinderen zich voelen wordt duidelijk, al kunnen ze het zelf nog niet aangeven.

Gezinsopstellingen 2

‘Maar: is zo’n opstelling iets voor ons?’
Waarschijnlijk wel, want…

 • maan roze

  een gezinsopstelling maakt gevoelens zichtbaar; het geeft jou en jullie de kans om hier iets aan te doen,

 • maan roze

  je hoeft niet meer te malen en je af te vragen wat er aan de hand is,

 • maan roze

  het brengt rust voor het hele gezin,

 • maan roze

  het draagt bij aan jouw persoonlijke proces van minder zorgen maken naar meer echt leven.

Voor een gezinsopstelling is het erg fijn als het hele gezin mee komt. Vaak zijn tieners erg benieuwd naar wat een opstelling kan brengen, of naar hoe het precies werkt en gaan ze juist heel graag mee. Is er teveel weerstand en willen de kinderen niet mee, dan kan een individuele opstelling ook al heel veel informatie geven. Jij kunt de verandering ook zelf in gang zetten!

Een opstelling werkt tot wel 6 maanden door. Soms heeft een opstelling meteen impact en is er op de korte termijn verandering zichtbaar. Vaak is er tijd nodig voordat de inzichten een plek krijgen en er merkbare veranderingen zijn.
Het is fijn om, eenmaal thuis na de opstelling, niet teveel na te bespreken. Laat de energie haar werk doen tot een dagje later. Natuurlijk is het fijn om te weten hoe iedereen het ervaren heeft, maar dat kan even wachten tot het gevoel goed beklonken is.

Voor een opstelling hoeft een situatie helemaal niet zwaar te zijn. Een gezinsopstelling is altijd fijn en, omdat het jouw gezin is, is liefde altijd de basis: het is heerlijk om dat te voelen!
Een thema hoeft helemaal niet zwaar te zijn om te kiezen voor een gezinsopstelling. Zie het als een methodiek die veel inzicht geeft.

Ik zou durven zeggen dat alle thema’s geschikt zijn. Als je wat voorbeelden wilt van een thema, kun je denken aan onrust binnen het gezin, een gezondheidsprobleem, veel ruzies tussen de kinderen, onrust na een scheiding, onzekerheid, moeite met slapen, geen zin om te spelen, moeite met vriendschappen, enz.

Helemaal niets. We laten de kinderen hun gang gaan. Er is genoeg speelgoed aanwezig en boekjes om in te kijken. Het is allemaal goed. Willen ze wel actiever meedoen met de opstelling, zorgen we samen ervoor dat ze zich fijn voelen.

Met een opstelling voor je gezin werken we met jullie gezin en mij samen. Zonder anderen erbij.

Er zijn speelgoed en boekjes aanwezig voor als de kinderen willen spelen terwijl we werken. Als ze heel graag hun eigen lievelings speelgoed mee willen nemen, mag dat uiteraard ook.

Logo Pilar Bosch 1223

Contact

Pilar Bosch | Systemisch relatietherapeut
Torenlaan 3B
5085 NL Esbeek
Bezoek alleen op afspraak mogelijk.

06 - 5513 5591
info@pilarbosch.nl

Scroll to Top