Als je een kind hebt verloren...
Ontmoet, deel, verbind.
Andere ouders ontmoeten, die jouw pijn ook kennen. Als je een kind hebt verloren, komt je wereld stil te staan. Voor altijd veranderd. Terwijl het voor iedereen om je heen blijft draaien. Je vraagt je af hoe het toch mogelijk is, dat jouw wereld zo ingrijpend veranderd is en hoe anderen ondertussen doorgaan met wat dan ook.
Jouw wereld staat stil.
We organiseren maandelijkse bijeenkomsten voor ouders die aan het rouwen zijn. We willen daarmee ouders bijeen brengen die een kind verloren hebben. Een kind dat geboren is, geleefd heeft en door een ongeval, ziekte of wellicht een andere oorzaak, overleden is. Een jonger kind, een tiener of een jongvolwassene.
De bijeenkomsten hebben slechts het doel om ouders bij elkaar te brengen. Hen in gesprek brengen over hun processen; om de pijn van het verlies te (laten) zien, voelen en bespreken. Omdat de rest van de groep je pijn kent, beter dan wie ook in je omgeving.
Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.
Voel je welkom om kennis te komen maken.
Neem contact op voor meer informatie of meld je hier aan om erachter te komen wanneer de volgende bijeenkomst is.
Ferdy en Saskia Mulder, Sevenum:
"Mijn naam is Saskia en woon in Sevenum. Ik ben getrouwd en ben moeder van 3 kinderen. Maar sinds 8 november 2018 ben ik in de ergste nachtmerrie terecht gekomen die je maar kunt bedenken. Mijn middelste zoon Sid overleed toen aan de gevolgen van leukemie. Alles stort in en dan komt de vraag wat heb ik zelf nodig, hoe gaat het met mijn partner en andere 2 kinderen om een nieuwe draai te gaan vinden. Al zoekende kwam ik via fb bij Pilar terecht. Een fijn persoon die ons samen bracht met andere ouders. In een ongedwongen warme sfeer luisteren en ook handvaten geven vanuit haar kennis. Hoe waardevol was en is dat. Ik wilde graag mijn verhaal vertellen, maar ook wel stappen vooruit zetten. Dus dat is hoe ik de bijeenkomsten ervaar. Door mijn verhaal te mogen blijven vertellen en te luisteren naar andere krijg ik handvaten om verder te gaan. Maar ook herkenning, want je hebt aan een woord al genoeg om te voelen/weten wat de andere bedoelt. Zonder het uit te hoeven leggen, zoals je bij andere ouders doet die dit niet hebben mee gemaakt. De verhalen neem ik dan mee naar huis en pak eruit waar ik denk wat aan te hebben. Zo zet ik steeds stapjes vooruit. Helaas soms ook achteruit, maar dat hoort er ook bij. Maar steeds de schouders eronder zetten. Dit ben ik namelijk aan mezelf en aan Sid verplicht, je hebt ook geen andere keus.
Twijfel je of zo’n bijeenkomst iets voor je is. Kom het dan gewoon eens ervaren/voelen. Wie weet helpt het je wel net zoveel als dat het mij doet."
Warme groet - Saskia
"Onze zoon Sid is op 8 november 2018 overleden aan de gevolgen van leukemie. Hij heeft heel hard gevochten maar helaas tevergeefs. In het begin ben je echt zoekende van hoe moeten dit gaan verwerken. Vanaf het moment dat we bij elkaar kwamen voelde het erg comfortabel om hierover met lotgenoten te mogen praten. Je praat hierover met mensen exact snappen wat je meemaakt en doorstaat. En dat voelt erg goed. Nu we bijna 2 jaar bij elkaar komen is er heel wat voor mij veranderd doordat ik hierover kan praten. En doordat Pilar deze gesprekken op de juiste wijze stuurt is het voor iedereen makkelijker om je ook kwetsbaar op te stellen. Zij voelt ook erg goed aan wanneer wij aan het woord zijn om ons daarin niet te onderbreken of het juist wel te doen als de situatie zich daarvoor leent." -Ferdy
"(...) We kijken elke maand uit naar onze middag “Rouw op je dak”. We starten elke bijeenkomst met het ritueel een kaarsje aan te steken bij de foto van onze kinderen. Die zijn er altijd bij. Pilar vraagt waar de behoefte ligt op die middag. We mogen aandragen waar we op dat moment mee zitten. Luisteren, huilen, praten en lachen. Hoe kom je feestdagen en de aanloop ernaartoe door? Hoe geef je vorm aan de geboortedag, aan de sterfdag? Weekenden en vakanties?
Voorzichtig proberen we doelen te stellen, plannen te maken. Wat past nog bij me, wat vind ik nog leuk, wat kost moeite, wat kan me door de dag helpen, hoe geef ik een nieuwe vorm aan ons gezin, en tal van dit soort vragen. En dat het een hele lange tijd duurt voordat je jezelf weer vindt. Dat is beangstigend, en daarom zo fijn om te delen met mensen die in hetzelfde rottige bootje zonder peddels zitten (...)."
Francis en Johan-Paul Kemps, Heeswijk-Dinther
Het verhaal van Francis en Johan-Paul lees je hier.
Wil je een bijeenkomst bijwonen? Laat je gegevens achter. Je ontvangt een bericht met de datum van de volgende ontmoeting.
Wil je een bijeenkomst bijwonen? Laat je gegevens achter. Je ontvangt een bericht met de datum van de volgende ontmoeting.